Facebook Instagram
Vstup zdarma

Právě se nacházíte: FIT PARK / Výživa / Nová kuchařka Daniely Krčové

Nová kuchařka Daniely Krčové

Dopřávat si sladké, a přesto zůstat ve formě? Žádný problém, i to jde dohromady! Naše klientka, nutriční specialistka Mgr. Daniela Krčová vydala 28. října společně s nakladatelstvím CPRESS kuchařku Zdravé pečení, s níž si zvládnete „ozdravit“ svůj jídelníček řadou chutných a nutričně vyvážených dobrot. Kuchařka je plná inspirace na zdravé pečení v podobě řady snadných i náročnějších receptů na sladké snídaně, svačiny, dezerty, nepečené dobroty i vánoční cukroví, které si můžete dopřát jak v rámci zdravého životního stylu, tak v rámci snižování tělesné hmotnosti či běžné sportovní přípravy a zvyšování sportovního výkonu. V kuchařce naleznete také některé recepty bez laktózy, bez vajec, bez lepku i recepty vhodné pro vegany.

Kuchařku si můžete objednat přímo v e-shopu na stránkách výživové NutriD poradny www.nutridporadna.cz nebo si ji můžete zakoupit ve většině českých knihkupectví.

Na jaké recepty se můžete v kuchařce těšit? Třeba na zdravý krtkův dort, kakaový strouhaný koláč, makovec, hraběnčiny řezy, hruškový koláč se skořicí, domácí müsli, banánový chlebík, podzimní dýňovou buchtu, mini donuty s čokoládou, domácí termix, linecké cukroví ze špaldové mouky a spoustu dalších!

Jako malou ochutnávku, vám nutriční specialistka přináší ukázku z nové kuchařky, recept na:
KOKOSOVÝ KOLÁČ S KRÉMEM A ČOKOLÁDOVOU POLEVOU
Doba přípravy: 40 minut Počet porcí: 12 porcí

Ingredience

Těsto:
200 g strouhaného kokosu
1 lžíce kypřicího prášku
2 vejce
250 g nízkotučného měkkého tvarohu
60 g čekankového sirupu (nebo stévie či jiného sladidla)
200 ml kokosového mléka

Krém:
250 g nízkotučného měkkého tvarohu
200 g ricotty
40 g čekankového sirupu

Poleva:
100 g čokolády nad 80 % kakaa

Postup

  1. Suroviny na těsto smícháme dohromady a vzniklé těsto nalijeme do silikonové koláčové formy (nebo do formy vyložené pečicím papírem).
  2. Pečeme 20 minut na 180 °C.
  3. Těsto necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
  4. Tvaroh vyšleháme s ricottou a čekankovým sirupem.
  5. Vzniklý krém namažeme na upečený, krátce vychladlý korpus.
  6. Vysokoprocentní čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přelijeme jí celý koláč.
  7. Koláč uchováváme v lednici.

Nutriční hodnoty: 12 926 kJ (3 100 kcal), 123 g bílkovin, 131 g sacharidů, 251 g tuků
Nutriční hodnoty na 1 porci: 1 077 kJ (258 kcal), 10 g bílkovin, 11 g sacharidů, 21 g tuků